Quantcast
Μαξίμου και Τσακαλώτος “καρφώνουν” τον Πετρόπουλο για το... δώρο Πάσχα - enikonomia.gr
share

Μαξίμου και Τσακαλώτος “καρφώνουν” τον Πετρόπουλο για το… δώρο Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Στα… κάγκελα ανέβασαν Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί το Πάσχα επίδομα σε συνταξιούχους και εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ant1news.gr φανερά εκνευρισμένος: «Πρώτη φορά το ακούω! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο».

Αλλά και το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τον υφυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Το Μέγαρο Μαξίμου, στο ίδιο μήκος κύματος, διαψεύδει τέτοιο ενδεχόμενο, διαρρέοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός».

Ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Νews 24/7”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Ακούγεται και λένε πολλά ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε. Αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει».

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, συνεργάτες του Υφυπουργού Εργασίας διεμήνυαν πως «ουδέποτε ο κ. Πετρόπουλος επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μία τέτοια εκδοχή. Αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι η Realnews της Κυριακής σε δημοσίευμά της έγραφε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να διαθέσει το “κρυφό” κονδύλι του Προϋπολογισμού σε 3 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.