Quantcast
Bloomberg: Το Χ.Α. έβγαλε ετυμηγορία για συμφωνία της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Το Χ.Α. έβγαλε ετυμηγορία για συμφωνία της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

«Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει τις προσπάθειες να επιτύχει μία συμφωνία που θα αποδέσμευε νέα χρηματοδότηση για τη χώρα του, οι αγορές έχουν βγάλει ήδη την ετυμηγορία τους», αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τη μεγάλη αύξηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας το τελευταίο 10ήμερο.

Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. εκτινάχθηκε μετά το χαμηλό 2ετίας στις 21 Απριλίου και έκλεισε τον Απρίλιο με άνοδο 6,1%, τη μεγαλύτερη σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου απέφεραν κέρδη 13%, ενώ οι αποδόσεις τους μειώθηκαν στην υπόλοιπη περιοχή.

Οι επενδυτές, σημειώνει το Bloomberg, πήραν θέσεις σε ελληνικά assets τον Απρίλιο, στοιχηματίζοντας ότι το ράλι πιθανόν θα συνεχισθεί, εάν αποφευχθεί μία χρεοκοπία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου, η Ελλάδα και οι πιστωτές της ελπίζουν να φτάσουν σε προκαταρκτική συμφωνία έως την Κυριακή, πριν από το Eurogroup της 11ης Μάιου.

«Το γεγονός ότι οι πολιτικές ειδήσεις φαίνονται καλύτερες είναι ο λόγος που υπήρξε βελτίωση στο Χρηματιστήριο τον Απρίλιο και η διόρθωση στα ομόλογα», δήλωσε αναλυτής της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Θεωρούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία και οι πρόσφατες ειδήσεις είναι καλές».

Οι τιμές μετοχών των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκαν 16% τον Μάρτιο, μετά το ιστορικό χαμηλό της 21ης Απριλίου, και ιδιαίτερα η μετοχή της Eurobank αυξήθηκε 29%. Η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων που λήγουν το 2017 μειώθηκε κατά 3,17 ποσοστιαίες μονάδες στο 19,45% τον Απρίλιο και για τα 10ετή ομόλογα μειώθηκε κατά 1,17 μονάδες στο 10,47%.

Παρά την άνοδο του Χ.Α. το τελευταίο 10ήμερο, είναι 40% κάτω από το υψηλό του 2014 και η κεφαλαιοποίησή του ανέρχεται σε 43 δις. δολάρια από 273 δις. δολάρια στο απόγειο του 2007.

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.