Quantcast
Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ξεπερνούν πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ξεπερνούν πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες αναφέρεται με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ξεπερνούν πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σταϊκούρα αναφέρει τα εξής:
«Οι προθεσμίες περνούν η μία μετά την άλλη αλλά τα χρέη του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η 2η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας των πιστωτών, αν και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα, διαπιστώνει “μη συσσώρευση νέων οφειλών” και “εκπλήρωση των κυβερνητικών δεσμεύσεων”.

Και αυτό, παρ’ ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να μηδενίσει αυτές τις οφειλές, αρχικά τον Αύγουστο του 2018, και μεταγενέστερα στο τέλος του 2018. Μάλιστα, μετά το χθεσινό Eurogroup, ο μηδενισμός τους έχει πάψει να προσδιορίζεται χρονικά.

Η μετάθεση, όμως, της επίλυσης του προβλήματος δεν μπορεί να συνεχίζεται. Τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό με την μη εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τη συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βάλει οριστικά τέλος σε αυτή την οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη επιλογή που συνειδητά έχει κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.