Quantcast
"Ανοικτό παράθυρο" για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου από τον Σεντένο - enikonomia.gr
share

“Ανοικτό παράθυρο” για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου από τον Σεντένο

δημοσιεύτηκε:

“Ανοιχτό παράθυρο” στη μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου το 2020 άφησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. Μιλώντας στην κάμερα του Open αλλά και στο “Έθνος”, ο Πορτογάλος πρόεδρος Σεντένο έκλεισε το μάτι στην Αθήνα, λέγοντας ότι αν οι στόχοι της Ελλάδας έχουν επιτευχθεί, το θέμα θα μπορούσε να τεθεί και “όλοι γύρω στο τραπέζι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν”.

“Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά, με τους στόχους που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει” δήλωσε επί λέξει ο Σεντένο. Αναφερόμενος πάντως στα πρωτογενή πλεονάσματα ο Σεντένο κλείνει την πόρτα της διαπραγμάτευσης για μείωσή τους, αφήνοντας ως μοναδικό ενδεχόμενο συζήτησης την περίπτωση που η ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία δεν επιτρέψει την επίτευξή τους, ενώ τάσσεται υπέρ της αποπληρωμής των “ακριβών” δανείων του ΔΝΤ.

Όσον αφορά στη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Σεντένο είπε μεταξύ άλλων ότι “οι αποφάσεις σε επίπεδο προϋπολογισμού είναι πάντα θέμα ισορροπίας. Διαχειριζόμαστε το περιθώριο που υπάρχει για μέτρα με βιώσιμο τρόπο. Δεν είμαι εδώ ούτε ως πρόεδρος του Eurogroup στις συναντήσεις για να πω στις ελληνικές Αρχές ποια θα είναι η ακριβής μίξη πολιτικής. Όσο η ισορροπία επιτυγχάνεται, νομίζω ότι όλοι γύρω από το τραπέζι μπορούν να συμβιβαστούν με την εφαρμογή και το περιθώριο στις αποφάσεις. Αυτός είναι ο σκοπός για την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα”.

Πρόσθεσε δε ότι “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ενδεχόμενο να αλλάξουν δεσμεύσεις του συνολικού πλάνου, γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις που θα παρακολουθούν πολλοί. Η διαδικασία βρίσκεται πλέον στα χέρια των ελληνικών Αρχών και ελπίζω ότι είναι προσεκτικές στη διατήρηση αυτής της συνολικής ισορροπίας. Το συγκεκριμένο μέτρο που μου αναφέρετε, πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά, με τους στόχους που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει”.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.