Quantcast
ΤΑΙΠΕΔ: Μετά το καλοκαίρι θα μπει μπουλντόζα στο Ελληνικό - enikonomia.gr
share

ΤΑΙΠΕΔ: Μετά το καλοκαίρι θα μπει μπουλντόζα στο Ελληνικό

δημοσιεύτηκε:

Στα 1,2 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία του φετινού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο αφορά και περιουσιακά στοιχεία – “ναυαρχίδες”, όπως επεσήμανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ταμείου, ‘Αρης Ξενόφος, μιλώντας σε συμπόσιο της Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο κ. Ξενόφος είπε ότι μετά το καλοκαίρι θα μπει μπουλντόζα στο Ελληνικό, προσθέτοντας:”Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η εμβληματική αυτή επένδυση”.

Επιπλέον χαρακτήρισε το 2018 χρονιά ρεκόρ για το Ταμείο, το οποίο, όπως είπε, υλοποίησε πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο από το 2011 οπότε και ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ και στα περιουσιακά στοιχεία “ναυαρχίδες” που διαχειρίζεται, συμπεριέλαβε το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι προς ιδιωτικοποίηση οδεύουν και τα δέκα περιφερειακά λιμάνια στη χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα “τρέξει” και η διαγωνιστική διαδικασία για αυτά της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα μαρίνων που θα ακολουθήσουν είπε: “ευελπιστώ να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα στις 16/4 ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου” και πρόσθεσε ότι “θα ακολουθήσουν και άλλες στην πλευρά του Ιουνίου και του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο, στο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ συμπεριλαμβάνονται και ιαματικές πηγές, ενώ αναφερόμενος στον τομέα της ενέργειας είπε : “σχεδιασμός μας είναι η πώληση της εμπορικής δραστηριότητας της ΔΕΠΑ και η δημιουργία υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα, που αποτελεί για εμάς και μια στρατηγικής φύσης παρέμβαση”. Επισήμανε επίσης, ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας εμφανίζουν βελτίωση, υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης τα τελευταία τρίμηνα και το τραπεζικό σύστημα δείχνει να βρίσκει τα “πατήματά” του, ωστόσο τόνισε ότι “τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν, πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια και στα χρόνια που ακολουθούν”.

Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις και επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει μία στρατηγική όχι με βάση τα έσοδα, αλλά “παντρεύοντας” την υποχρέωση για ταμειακή διαχείριση και διάθεση των περιουσιακών στοιχείων μαζί με ένα επενδυτικό πρόγραμμα με υποχρεωτικές επενδύσεις, ώστε να αναδειχθεί το περιουσιακό στοιχείο και να γυρίσει το αποτέλεσμα στην κοινωνία


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.