Quantcast
Αύξηση των εξαγωγών 10% φέτος προβλέπει ο ΠΣΕ - enikonomia.gr
share

Αύξηση των εξαγωγών 10% φέτος προβλέπει ο ΠΣΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Χριστίνα Σακελλαρίδη επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), μετά τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Στις θέσεις των αντιπροέδρων, επανεξελέγησαν η Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα, η Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου και ο Νικόλαος Δούρος. Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Ευάγγελος Κολοκοτρώνης και οικονομικός επόπτης εξελέγη η Νίκη Γιαβρόγλου. Σύμβουλοι εξελέγησαν, με αλφαβητική σειρά, οι Μπασσάμ Αζάρ, Γεώργιος Γερεντές, Ηλίας Κουτσολιούτσος, Νικόλαος Μαυρίκος και Έλλη Μπερτζελέτου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την ευρεία αποδοχή που απολαμβάνουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας και τη συνειδητοποίηση εκ μέρους του πολιτικού κόσμου πως η εξωστρέφεια είναι η μόνη λύση για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα παράγει πλεονάσματα και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Οι ελληνικές εξαγωγές έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν νέες κορυφές παρά τις αντιξοότητες και με την κατάλληλη αρωγή να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε έναν νέο ενάρετο κύκλο. Μάλιστα, για φέτος, ο Σύνδεσμος προβλέπει πως μετά το ιστορικό ρεκόρ που πέτυχαν πέρυσι, υπερβαίνοντας τα 33 δισ. ευρώ, οι εξαγωγές μπορούν να αυξηθούν μεταξύ 8% και 10% τη φετινή χρονιά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικά γεγονότα, θα αρθούν τα αντικίνητρα που αναστέλλουν την ανάπτυξη και θα χαραχθεί μια Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.