Quantcast
Τελεσίγραφο του ΕΦΚΑ σε οφειλέτες: Ελάτε να πληρώσετε για να μην κινηθούν αναγκαστικά μέτρα - enikonomia.gr
share

Τελεσίγραφο του ΕΦΚΑ σε οφειλέτες: Ελάτε να πληρώσετε για να μην κινηθούν αναγκαστικά μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Την ώρα που χιλιάδες οφειλέτες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα, βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας περιμένοντας από μέρα σε μέρα να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών του ΕΦΚΑ Βόλου έφυγαν εκατοντάδες ραβασάκια σε οφειλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ταχυδρόμου”, πάνω από 500 ραβασάκια απεστάλησαν ήδη από το ΚΕΑΟ σε αντίστοιχους οφειλέτες των Ταμείων. Όποιος εξ αυτών δεν αρχίσει να ξεπληρώνει τα χρέη του σε 20 ημέρες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχετήρια.
Αυτό αφορά άμεσα στους οφειλέτες εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε προηγούμενο διακανονισμό των οφειλών τους και πιέζονται τώρα προκειμένου να σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Πρόκειται για εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες αλλά και φυσικά πρόσωπα των οποίων οι οφειλές βρίσκονται πλέον σε πλήρη γνώση του ΚΕΑΟ, που απέστειλε ατομικές ειδοποιήσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους εφάπαξ ή τμηματικά.
Όποιος εκ των οφειλετών εντός 20 ημερών μετά την κοινοποίησή τους δεν προβεί σε ρύθμιση των χρεών του ή τουλάχιστον δεν αρχίσει να καταβάλλει ένα “εύλογο”, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ αν και αυτό δεν καθορίζεται επακριβώς, ποσό “έναντι οφειλής” τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Σημειώνεται πως ως μέγιστος χρόνος κοινοποίησης θεωρείται ένα 15ήμερο μετά την αποστολή της σχετικής ειδοποίησης. Με άλλα λόγια, ο οφειλέτης έχει το πολύ 35 μέρες στη διάθεσή του για να προβεί σε κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση της αποπληρωμής των οφειλών του. Ως μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θεωρούνται οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακόμη και σε ακίνητα. Μάλιστα, τα μέτρα θα εφαρμόζονται εφεξής άμεσα, δεδομένου ότι είναι το ίδιο το ΚΕΑΟ και όχι ο ΕΦΚΑ που θα εισπράττει τις δόσεις από τις ρυθμίσεις. Έτσι, με το που ένας οφειλέτης δεν καταβάλλει στην ώρα του μια δόση, χάνει όχι μόνο τη ρύθμισή του, αλλά άμεσα την ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητά του.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.