Quantcast
Πληρωμή φόρων με Bitcoin εξετάζει η ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Πληρωμή φόρων με Bitcoin εξετάζει η ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα πληρωμής φόρων με bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως φαίνεται και από το Επιχειρησιακό της Σχέδιο για το 2019, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και την φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων ως “επένδυση χαρτοφυλακίου” με φόρο 15%, όπως στις μετοχές.

Ειδικότερα στο κεφάλαιο «ψηφιακές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών» αναφέρει ότι «μεγάλες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φορολογική αρχή σε νέες, με παγκόσμια εμβέλεια, ψηφιακές πλατφόρμες εμπορίας ή παροχής υπηρεσιών και συστήματα πληρωμών σε επίπεδο ανταγωνισμού και φορολογικών εσόδων».

Και προσθέτει η ΑΑΔΕ ότι, «η χρήση κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum, Ripple, κ.α.) στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει ακόμη και από φορολογούμενους για την αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων».

»Αυτό σημαίνει ότι το προσεχές διάστημα η φορολογική Αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νέα τάση συναλλαγών με ψηφιακό χρήμα που υπάρχει μέσω διαδικτύου, αλλά και να προτείνει τη θεσμοθέτηση της φορολόγησης των κρυπτονομισμάτων και ως επένδυση χαρτοφυλακίου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.