Quantcast
Τελιγιορίδου: Η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά - enikonomia.gr
share

Τελιγιορίδου: Η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά

δημοσιεύτηκε:

“Μετά την λήξη μνημονίων και την δημιουργία του δημοσιονομικού χώρου, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησής μας είναι πως θα μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις”, δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, μετά την επίσκεψη της στους χώρους της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Η κ. Τελιγιορίδου επεσήμανε ότι “η φορολογία έχει ένα μεγάλο κόστος όχι μόνο για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα από το 29% που είναι σήμερα να πέσει στο ελάχιστο σημείο”. Όπως είπε,  τη μείωση της φορολογίας – που θα γίνει σταδιακά – “την θεωρούμε σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας”.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής γουνοποιίας που κυρίως συνδέονται πολύ περισσότερο με την θέση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές και ελάχιστα με την ελληνική κρίση, μίλησε για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στη νομιμοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος που λειτουργεί το Εκθεσιακό κέντρο, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στο κλάδο να αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση εκθεσιακών γεγονότων.”Η κυβέρνηση στηρίζει με σταθερό τρόπο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – “Enterprise Greece βοηθά τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στις διεθνείς εκθέσεις”, τόνισε.

Στο θέμα της βίζας των Ρώσων επισκεπτών, εξήγησε ότι είναι ένα θέμα πού “άπτεται των ευρωπαϊκών σχέσεων με την Ρωσία ειδικά μετά το εμπάργκο της ΕΕ”, αλλά επεσήμανε ότι σήμερα η κατάσταση “είναι πολύ καλύτερη από το παρελθόν μετά και τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν στα αντίστοιχα προξενεία μας”. Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία του κλάδου με το υπουργείο Εξωτερικών όπου “προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα όπου προκύπτουν”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.