Quantcast
Την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Αίγυπτο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα - enikonomia.gr
share

Την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Αίγυπτο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Αίγυπτο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση με την Bank Audi SAE (Bank Audi Egypt) για την πώληση των δραστηριοτήτων του δικτύου καταστημάτων της ΕΤΕ στην Αίγυπτο, οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως δάνεια, καταθέσεις και χρεόγραφα Αιγυπτιακού ρίσκου (συνολικού ενεργητικού περίπου 110 εκατ. ευρώ), το δίκτυο των 17 καταστημάτων στη χώρα και περίπου 250 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η συναλλαγή έχει οριακά θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή θέση και τη ρευστότητα της ΕΤΕ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των Κεντρικών Τραπεζών Αιγύπτου και Λιβάνου.

Η Ernst & Young Corporate Finance ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Matouk Bassiouny & Hennawy ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Η Bank Audi sal κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των τραπεζών του Λιβάνου και είναι μεταξύ των 20 κορυφαίων αραβικών τραπεζικών ομίλων. Στις 31 Μαρτίου 2019, το συνολικό ενεργητικό του ομίλου ανήλθε σε 46,4 δισ. δολ. και το μετοχικό κεφάλαιο σε 4,0 δισ. δολ. Η Bank Audi sal απασχολεί περισσότερους από 6.200 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου και η μετοχική της βάση αποτελείται από περισσότερους από 1.500 κατόχους κοινών μετοχών ή/και παραστατικών τίτλων μετοχών (global depositary receipts – “GDRs”). Οι μετοχές της Bank Audi sal είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Βηρυτού και του Λονδίνου.

Η Bank Audi Egypt, 100% θυγατρική της Bank Audi sal, προσφέρει ένα πλήρες εύρος προϊόντων και υπηρεσιών εταιρικής και λιανικής τραπεζικής, διαχείρισης διαθεσίμων και συναλλακτικής τραπεζικής. Στις 31 Μαρτίου 2019, η Bank Audi Egypt είχε 46 καταστήματα και 1.454 εργαζόμενους και κατατασσόταν 9η μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών στην Αίγυπτο με βάση το συνολικό της ενεργητικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.