Quantcast
Reuters: Η Ευρωζώνη ανησυχεί για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Reuters: Η Ευρωζώνη ανησυχεί για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξέφρασαν ανησυχία μετά την ανακοίνωση από την Ελλάδα των σχεδίων της για μειώσεις των φόρωνκαι αυξήσεις των κοινωνικών δαπανών, οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές που εμπλέκονται στην παρακολούθηση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας.

Τα σχέδια «μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται με τις δεσμεύσεις», δήλωσε μία πηγή, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι της ΕΕ εξέφρασαν ανησυχία κατά τη διάρκεια της τακτικής αποστολής τους στην Αθήνα, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.

«Οι προτάσεις του Τσίπρα είναι ακριβώς το είδος της δημοσιονομικής χαλάρωσης για πολιτικούς λόγους, την οποία φοβόμασταν στις αναλύσεις μας για τη βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε η δεύτερη πηγή.

Οι τρεις αξιωματούχοι, που μετέχουν στις συζητήσεις, είπαν ότι η αξιολόγηση είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι δεν μπορούν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να συζητήσουν το θέμα στην επόμενη σύνοδό τους στις 16 Μαΐου, δήλωσε μία πηγή, αν και η ατζέντα της συνόδου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Άλλος αξιωματούχος είπε ότι οι υπουργοί μπορεί να περιμένουν έως τον Ιούνιο για την επίσημη συζήτηση του θέματος, αποφεύγοντας να ασχοληθούν με το θέμα πριν από τις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχει κάποια άμεση ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς η χώρα έχει μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα, δήλωσε ένας αξιωματούχος, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.