Quantcast
Αποκαλυπτική έρευνα της Deutsche Bank: Ακριβή σε βενζίνη και iphones η Ελλάδα, χαμηλοί οι μισθοί - enikonomia.gr
share

Αποκαλυπτική έρευνα της Deutsche Bank: Ακριβή σε βενζίνη και iphones η Ελλάδα, χαμηλοί οι μισθοί

δημοσιεύτηκε:

Στις χώρες με μηνιαίους καθαρούς μισθούς των εργαζομένων κάτω από τα 1.000 δολ. μαζί με την Ινδία, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τις Φιλιππίνες, την Τουρκία, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και την Αίγυπτο συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

Αυτό αναδεικνύεται από την καθιερωμένη έκθεση της Deutsche Bank για το κόστος ζωής και τις συνθήκες διαβίωσης σε 55 πόλεις 40 χωρών του κόσμου.
Η σύγκριση γίνεται ως επί το πλείστον στις πόλεις, με την Αθήνα, εκτός από το ότι βρίσκεται στην 42η θέση με καθαρό μισθό χωρίς φόρους στα 853 δολάρια, φιγουράρει στην τρίτη υψηλότερη θέση ως προς την τιμή της βενζίνης, η οποία μετρήθηκε στα 1,83 δολ. ανά λίτρο. Πανάκριβη είναι η Ελλάδα και στα iphones με κόστος στα 1.591 δολ. για το μοντέλο XS.
Πολύ χαμηλά και συγκεκριμένα στην 51η θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας μας ως προς την περίθαλψη υγείας, αν και φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα ως προς τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες.
Ειδικότερα και με βάση την έρευνα η Αθήνα των εργαζομένων των 853 ευρώ ανέβηκε μια θέση στην κατάταξη, αν και οι απολαβές μειώθηκαν κατά 30 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ έναντι του 2014 που ήταν στα 1.003 ευρώ, κατέβηκε δύο σκαλοπάτια στην κλίμακα των 55 πόλεων. Οι πλέον καλοπληρωμένοι μισθωτοί είναι στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ με 6.526 δολ. και στη Ζυρίχη της Ελβετίας με 5.896 δολ.
Τέλος η Αθήνα συγκαταλέγεται στις φθηνότερες πόλεις ως προς το μηνιαίο ενοίκιο ενός διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια. Αυτό ανέρχεται στα 597 δολ. και η πόλη κατατάσσεται στην 47η θέση. Τα υψηλότερα μισθώματα είναι στο Χονγκ Κόνγκ με 3.685 δολ., στο Σαν Φρανσίσκο με 3.631 δολ. και τη Ν. Υόρκη με 2.909 δολ.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.