Quantcast
Πετρόπουλος: Εξετάζουμε τρόπους για να αυξηθεί το εισόδημα των συνταξιούχων - Στόχος της ΝΔ να μην υπάρχει 13η σύνταξη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Εξετάζουμε τρόπους για να αυξηθεί το εισόδημα των συνταξιούχων – Στόχος της ΝΔ να μην υπάρχει 13η σύνταξη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Στόχευση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να μην υπάρχει 13η σύνταξη” δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος “ένας ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ξεκάθαρα ότι αν ήταν στην ελληνική Βουλή δεν θα ψήφιζε την 13η σύνταξη και κατά την ψήφιση του μέτρου διέκρινα δυσαρέσκεια από την πτέρυγα της ΝΔ”.

Σχετικά με παράπονα συνταξιούχων για τα ποσά που έλαβαν ως 13η σύνταξη ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι “κάποιοι συνταξιούχοι δεν είχαν υπολογίσει την κλιμάκωση που ίσχυε για την 13η σύνταξη. Περίμεναν πιθανότατα ακέραιη τη σύνταξη. Κατά τη γνώμη μου δε, έγινε ενορχηστρωμένη επίθεση από συγκεκριμένα μέσα και υπήρξε παραπληροφόρηση για να μειωθεί η αξία χορήγησης της 13ης σύνταξης. Συν το ότι είχαμε πει ότι η 13η σύνταξη έχει κρατήσεις. Δεν είπαμε ποτέ ότι τους κάναμε όλους πλουσιότερους, απλώς προσθέτουμε εισοδήματα και καλύπτουμε κάποιες ανάγκες. Οι πολίτες που εισέπραξαν την 13η σύνταξη αισθάνθηκαν ικανοποίηση και όχι δυσαρέσκεια”.
Σχετικά με τις συντάξεις ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι τα στοιχεία του συστήματος “Ήλιος” μαρτυρούν την πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι “Κατά 20 ευρώ παραπάνω ήταν η μέση σύνταξη τον Δεκέμβριο του 2018 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014. Η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη στις συντάξεις”.

Αναφορικά με τον νόμο Κατρούγκαλου είπε ότι “για 620.000 συνταξιούχους υπάρχει αύξηση στις συντάξεις. Δεν είναι αληθές ότι υπάρχει η μείωση που ισχυρίζεται η ΝΔ. Εκείνο που υπάρχει είναι θεαματική αύξηση στο ανταποδοτικό μέρος ανάλογα με τις εισφορές που έχεις καταβάλλει”.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υφυπουργός είπε ότι το 88% πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν. Είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τις πολύ υψηλές εισφορές και το κάναμε καθώς από το 20% πήγε στο 13,33% η εισφορά αυτών των περιπτώσεων. Σε πολλές κατηγορίες έχει μειωθεί το ύψος των εισφορών. Στόχος μας είναι η αύξηση της χαμηλής σύνταξης. Είχαμε πει ότι θα δούμε τρόπους για να αυξηθεί το εισόδημα των συνταξιούχων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάζαμε και τη χορήγηση 14ης σύνταξης ή αποκατάσταση μέρους του ΕΚΑΣ που καταργήθηκε”.
Για τη διαδικασία ενοποίησης του ΕΦΚΑ ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι “η ενοποίηση στη Γαλλία και σε άλλες χώρες πέρασε 10ετία για να ολοκληρωθεί. Εμείς δεν είπαμε από την πρώτη στιγμή ενοποιήσαμε το σύμπαν. Έχουμε μια διαλειτουργική ενοποίηση, που όμως, δεν είναι πλήρης ενοποίηση. Ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, επίκεινται οι διαδικασίες για διεθνή διαγωνισμό και προχωράμε”.
Τέλος ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι μετά τις 10 π.μ. θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων όσον αφορά στα χρέη προς τα Ταμεία.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.