Quantcast
Με το... βλέμμα στην έκθεση της Κομισιόν συνεδρίασε το EuroWorking Group - "Καμπανάκι" για το πακέτο Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Με το… βλέμμα στην έκθεση της Κομισιόν συνεδρίασε το EuroWorking Group – “Καμπανάκι” για το πακέτο Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Σε αυστηρούς τόνους, με “καμπανάκια” και προειδοποιήσεις, αναμένεται να κινηθεί η τρίτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Κομισιόν που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτήν, τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής εκτιμούν ότι με το “πακέτο Τσίπρα” η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Την έκθεση συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί υπόψη του Κολεγίου των Επιτρόπων την Τετάρτη. Ωστόσο η τελική εκδοχή της έκθεσης της Κομισιόν αναμένεται να είναι διπλωματικά γραμμένη και πολιτικά πιο προσεκτική λόγω των επικείμενων εκλογών.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα του δεν συμπεριλαμβανόταν το θέμα της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι η έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των επικεφαλής των θεσμών και δεν αποκλείεται να υπήρξαν συζητήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.