Quantcast
Ομόλογα: Μείωση των αποδόσεων σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα - enikonomia.gr
share

Ομόλογα: Μείωση των αποδόσεων σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι των ελληνικών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων υποχώρησαν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στο 2,08% από 2,18% χθες και του 5ετούς είχε υποχωρήσει στο 1,05% από 1,23%.

Η μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων ενισχύεται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη μετά την πρόταση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΚΤ θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, οπότε λήγει η θητεία του Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με αναλυτές, η επιλογή Λαγκάρντ προϊδεάζει για συνέχιση της σημερινής χαλαρής νομισματικής πολιτικής. Η ίδια κατά το παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE), θεωρώντας ότι η υποστηρικτική νομισματική πολιτική είναι αναγκαία σε περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 29 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 5ετες ομόλογο με 13 εκατ. ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.