Quantcast
9.122 ακίνητα διατίθενται στις πλατφόρμες τύπου Airbnb στην Αθήνα - Πόσο είναι το μέσο μηνιαίο εισόδημα - Εκτίναξη των ενοικίων - enikonomia.gr
share

9.122 ακίνητα διατίθενται στις πλατφόρμες τύπου Airbnb στην Αθήνα – Πόσο είναι το μέσο μηνιαίο εισόδημα – Εκτίναξη των ενοικίων

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στον δημογραφικό χάρτη της Αθήνας επέφερε η πλατφόρμα Airbnb των 2,6 δισ. εσόδων και ενδεικτικό είναι ότι το Κουκάκι βρέθηκε στην πέμπτη θέση των περιοχών που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστικής κίνησης παγκοσμίως.

Σχεδόν ταυτόχρονα στον τουριστικό χάρτη της πρωτεύουσας προστέθηκαν γειτονιές όπως το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, τα Πετράλωνα, το Μεταξουργείο, τα Εξάρχεια ή ακόμη και τα Πατήσια, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων αλλά και τη συμπίεση των μόνιμων κατοίκων προς τα προάστια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα διαμερίσματος 76 τ.μ. κατασκευής 1970, στην περιοχή του Νέου Κόσμου με θέα την Ακρόπολη, το οποίο σήμερα μισθώνεται προς 1.200 ευρώ τον μήνα.
Πολλοί ενοικιαστές δε, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα στο οποίο επί χρόνια διέμεναν λόγω μετατροπής του σε τουριστικό κατάλυμα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς σημειώνει ότι “η κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση και στην προσφορά ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση εν μέσω κρίσης έδωσε ανάσα ζωής στην κτηματαγορά”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επακόλουθη αύξηση των ενοικίων κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των δημοφιλών περιοχών.

Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, 9.122 είναι τα ακίνητα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στον Δήμο Αθηναίων με τη μέση ημερήσια τιμή μίσθωσης στα 67 ευρώ. Το εκτιμώμενο μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 463 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.