Quantcast
ΥΠΟΙΚ: Τροπολογία για αναπτυξιακό νόμο και ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ: Τροπολογία για αναπτυξιακό νόμο και ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, τον αναπτυξιακό νόμο, τις ειδικές υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 27 Μαρτίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές”».

Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιχειρούνται διορθωτικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, μεταξύ των οποίων η αύξηση των εσόδων των περιφερειών για την ενίσχυση των ευαίσθητων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων.

Ακόμα, παρατείνεται η προθεσμία προσκόμισης σύμβασης τραπεζικού δανείου, για επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011, κατά έξι μήνες, δηλαδή έως την 30.9.2015, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε μικρομεσαίους, κυρίως, επενδυτές, να αξιοποιήσουν την αναμενόμενη ενίσχυση της ρευστότητας από τραπεζικά ιδρύματα ενώ λύνονται προβλήματα σχετικά με τις εγγυητικές επιστολές για να καταστεί ταχύτερη η ολοκλήρωση των ιδιωτικών επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στους επενδυτικούς νόμους 3299/2004 και 3980/2011.

Τέλος, προωθείται η αποπληρωμή έργων του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου της περιόδου 2004 – 2009, τα οποία, αν και ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) προηγούμενων ετών και ενώ έχουν υλοποιηθεί, δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμα και υπάρχει κίνδυνος απένταξης των έργων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.