Quantcast
Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι αυτοπαγιδευμένη - Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι αυτοπαγιδευμένη – Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Το έχει το ριζικό μου να ασχολούμαι με δύσκολα πράγματα, όπως η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ, η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, τώρα η ΔΕΗ” είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι “επί ΣΥΡΙΖΑ η μετοχή της ΔΕΗ έπεσε 83%” και πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει λύση του στρατηγικού επενδυτή και δεν υπάρχει πια μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή ΔΕΗ. Άρα πρέπει να πάμε σε μια λύση πολυπαραμετρική για τη ΔΕΗ, αφενός σωτηρίας της Επιχείρησης για να υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία της και αφετέρου με κάποιες αναδιαρθρώσεις να μπορέσει να εξυγιανθεί η επιχείρηση και να μπει σε έναν ορθό δρόμο”.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχετικά με αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ είπε ότι συναντήθηκε μαζί τους και τους επεσήμανε ότι “αυτοί που τίναξαν στον αέρα την Επιχείρηση είναι η σημερινή αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά τα χρόνια την απαξίωναν μέρα με τη μέρα. Τους είπα να μην ανάβουν στα κάγκελα γιατί γρήγορα θα κατέβουν καθώς δεν θα θιγούν και μόνο να κερδίσουν έχουν οι εργαζόμενοι από το σχέδιο για τη ΔΕΗ”.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, “όταν παρουσιαστεί το πρόγραμμα θα δείτε ότι είναι ένα πρόγραμμα ισορροπημένο. Όχι μαγικό, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός, δεν θα σας πω ότι είναι μια εφεύρεση του Χουντίνι” και πρόσθεσε:

“Η ΔΕΗ είναι αυτοπαγιδευμένη. Έχουν ζητηθεί από τη διοίκηση αυξήσεις στα τιμολόγια. Όμως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα».

Σχετικά με την επάρκεια ρεύματος, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι “δεν θέλω να τρομάξουμε τον κόσμο για μπλακ άουτ. Θα είμαστε σε επιφυλακή ώστε σε περίπτωση καύσωνα να έχουμε προειδοποιήσεις κυρίως προς τις επιχειρήσεις. Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίσθηκα, είχαμε διακοπή”.
Ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι πληρώνουμε τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην πουληθεί η «μικρή ΔΕΗ». «Είναι σχεδόν τρελό αυτό που έγινε με τη μικρή ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά.

«Από το «ζωντανό» χρέος στη ΔΕΗ τα μισά τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι, μεγάλοι καταναλωτές που δεν είχαν ενοχληθεί- είχε ακολουθηθεί η πολιτική του μη μου τους κύκλους τάραττε», υποστήριξε ακόμη.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.