Quantcast
Χατζηδάκης: Θέλουμε να απελευθερώσουμε χωρίς καθυστερήσεις την αγορά ενέργειας - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Θέλουμε να απελευθερώσουμε χωρίς καθυστερήσεις την αγορά ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

“Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model”, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης κατά διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Elpedison στην 84η ΔΕΘ.

Παράλληλα, ο κ.Χατζηδάκης υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και για τον απλό καταναλωτή.

Oι επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας

Όλες οι επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού “είναι δικές μας επιχειρήσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, “γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους Έλληνες καταναλωτές. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής” “Για αυτό είμαι εδώ για να πω ότι είμαι υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την elpedison να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.


Το πρόβλημα της ΔΕΗ

Τέλος ο κ. κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ. “Όπως ξεκίνησε η θητεία μου ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου υπουργός ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ γιατί το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά”.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.