Quantcast
Κρίσιμη Παρασκευή για την ελληνική οικονομία - Εν αναμονή της έκθεσης αξιολόγησης από την Standard & Poor's - enikonomia.gr
share

Κρίσιμη Παρασκευή για την ελληνική οικονομία – Εν αναμονή της έκθεσης αξιολόγησης από την Standard & Poor’s

δημοσιεύτηκε:

Μια σημαντική ημέρα είναι σήμερα για την ελληνική οικονομία καθώς αναμένεται η έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδας από την Standard & Poor’s. Πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν αναβάθμιση, ωστόσο κάποιοι άλλοι κύκλοι λένε αυτό θα συμβεί στην επόμενη αξιολόγηση όταν και θα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο “Ηρακλής” για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Το 10ετές ομόλογο πάντως την Πέμπτη είδε το επιτόκιό του να υποχωρεί στα επίπεδα του 1,247%.

Το μεγάλο ζητούμενο για τους ξένους οίκους, πέραν της δημοσιονομικής πειθαρχίας για την αποτροπή δημιουργίας νέων ελλειμμάτων, παραμένει η εξασφάλιση βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης, που είναι και ο παράγοντας ο οποίος θα θωρακίσει, επί της ουσίας την ομαλή εξυπηρέτηση και αποκλιμάκωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία είναι η επιτάχυνση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων στους τραπεζικούς ισολογισμούς. Γιατί αφενός θα βάλει τις τραπεζικές μετοχές σε θέση οδηγού της ανόδου και αφετέρου θα στείλει μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα ότι πραγματικά κάτι αλλάζει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.