Quantcast
Χατζηδάκης: Με την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης έχουμε στο μυαλό μας μια συνολική αλλαγή του τρόπου των μετακινήσεων - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Με την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης έχουμε στο μυαλό μας μια συνολική αλλαγή του τρόπου των μετακινήσεων

δημοσιεύτηκε:

«Με την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης έχουμε στο μυαλό μας μια συνολική αλλαγή του τρόπου των μετακινήσεων, το πέρασμα σε μια νέα εποχή με περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης.



“Δεν μιλάμε για ένα νέο κύμα απόσυρσης αυτοκινήτων, στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε τις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες», είπε, προσθάτοντας: «Πιστεύω ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλης σημασίας τόσο για το περιβάλλον όσο και για την αντίληψη που έχει ο πολίτης για τις μετακινήσεις, διότι οι μετακινήσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας», είπε ο κ. Χατζηδάκης,
Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου, και του γενικού γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου.
Ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα της φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από πηγές καθαρής ενέργειας και έδωσε έμφαση στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις αστικές περιοχές.

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΕΝ και ότι θα δημιουργηθούν άμεσα ομάδες εργασίας για τα επιμέρους θέματα.

Ο κ. Σταθόπουλος πρότεινε να υπάρξουν πιλοτικά έργα, τα οποία θα κάνουν γνωστή την ηλεκτροκίνηση στους πολίτες και μίλησε για μετασχηματισμό των χρηματοδοτικών εργαλείων, λαμβάνοντας υπόψη και τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για την κλιματική αλλαγή.

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων, με λιγότερους ρύπους και λιγότερες μετακινήσεις .

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.