Quantcast
Επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ: Η ελληνική οικονομία έχει πολλά ατού - enikonomia.gr
share

Επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ: Η ελληνική οικονομία έχει πολλά ατού

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική οικονομία έχει πολλά ατού, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), Λόρενς Μπουν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, προσθέτοντας ότι “η πρόκληση είναι να γίνει βιώσιμη και για να αντιμετωπίσει τις περιβαλλλοντικές προκλήσεις”.

Η κ. Μπουν, η οποία θα έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει με την κυβέρνηση την αναλυτική έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, αναφέρει ότι πρόκειται για σημαντική έρευνα, η οποία αναλύει τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας από την περίοδο της κρίσης σε μία περίοδο ανανασυγκρότησης μίας βιώσιμης ανάπτυξης”.

Η οικονομολόγος του ΟΟΣΑ δεν απαντά ευθέως στην ερώτηση, αν “η κρίση (της Ελλάδας) είναι πίσω τώρα”, σημειώνοντας τα εξής: “Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη με ρυθμό 1,8% για τρίτη συνεχή χρονιά, το ποσοστό ανεργίας, ακόμα και αν παραμένει υπερβολικά υψηλό, συνεχίζει να μειώνεται. Η ανάπτυξη υποστηρίζεται από τις εξαγωγές αγαθών και την καλή απόδοση των δραστηριοτήτων στον τομέα του τουρισμού. Αυτό περνάει από τη συνεχή εκκαθάριση του οικονομικού τομέα και την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών, ειδικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιφέρει η φηψιοποίησή του. Πρέπει επίσης να γίνουν προσπάθειες στον τομέα της Παιδείας, στο άνοιγμα στην ανταγωνιστικότητα των αγορών, για να εκφραστεί πλήρως το πνεύμα της επιχειρηματικότητας και όσον αφορά τους νέους, να θελήσουν να μείνουν ή να γυρίσουν στην Ελλάδα”.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.