Quantcast
Μηταράκης: Αύξηση 1 δισ. ευρώ στην κρατική δαπάνη για μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων το 2020 - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Αύξηση 1 δισ. ευρώ στην κρατική δαπάνη για μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων το 2020

δημοσιεύτηκε:

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που αυτό θα φέρει για συνταξιούχους και εργαζομένους μίλησε o υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη και Νίκου Ρογκάκου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης τόνισε πως ο νόμος Κατρούγκαλου, ήταν ένας νόμος γεμάτος ιδεοληψίες ο οποίος τελικά κατέρρευσε, ενώ συνέχισε:

«Εμείς προβλέψαμε στον προϋπολογισμό του 2020 να μονιμοποιήσουμε τη στήριξη των συνταξιούχων, οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους μεγάλο μέρος της οικονομικής προσαρμογής τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ως επίδομα, εμείς το ενσωματώνουμε μόνιμα στον προϋπολογισμό και θα αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ.»

Εν συνεχεία ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως η αύξηση του 0,5% επί του προϋπολογισμού, θα δοθεί σε τρία μέρη:

«Αφενός θα αφορά στην αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 35 χρόνια στην αγορά εργασίας, αφετέρου θα αφορά στην κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ από το άθροισμα κύριας και επικουρικής, το οποίο θα οδηγήσει μέχρι και σε αύξηση στις επικουρικές κατά μέσο όρο 100 ευρώ και στη μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων που θα ενσωματωθεί μέσα στο νέο ασφαλιστικό το 2020.»

Ακούστε το ηχητικό εδώ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.