Quantcast
Προστασία πρώτης κατοικίας: Πόσοι δανειολήπτες δεν συναίνεσαν στην άρση τραπεζικού απορρήτου - enikonomia.gr
share

Προστασία πρώτης κατοικίας: Πόσοι δανειολήπτες δεν συναίνεσαν στην άρση τραπεζικού απορρήτου

δημοσιεύτηκε:

Από τους περίπου 65 χιλιάδες δανειολήπτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία ετοιμασίας αίτησης στην πλατφόρμα για την προστασίας της πρώτης κατοικίας, οι 25 χιλιάδες δεν δέχθηκαν να δώσουν συναίνεση στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από την διϋπουργική που είχαμε χθες με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και τις τράπεζες για το θέμα της α’ κατοικίας, προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα η κίνηση στην πλατφόρμα ήταν πολύ μεγαλύτερη”, είπε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Όσοι κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Απριλίου και είναι πραγματικά φτωχοί δεν πρόκειται να χάσουν το σπίτι τους. Κανένας μας και σίγουρα όχι εγώ δεν θέλει να χάσει κανένας φτωχός άνθρωπος το σπίτι του», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Από τις 65 χιλιάδες περίπου που υπέβαλαν αίτηση ένταξης στην πλατφόρμα, οι 25 χιλιάδες δεν δέχθηκαν να δώσουν συναίνεση στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, που είναι αναγκαία προκειμένου η τράπεζα να μπορεί να διαπιστώσει αν αυτός που ζητεί προστασία, έχει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Το ερώτημα είναι: Γιατί κάποιος που δεν έχει λεφτά, δεν δέχεται να δώσει συναίνεση; Η απάντηση είναι: δεν δέχεται να δώσει συναίνεση, επειδή έχει λεφτά. Μα, αν έχει λεφτά, γιατί να μην πληρώσει; Δηλαδή, αυτός που έχει λεφτά, απαιτεί όλοι εμείς οι υπόλοιποι να του κάνουμε δώρο το σπίτι;».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.