Quantcast
Νέα δάνεια για όλες τις επιχειρήσεις - Το νέο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή - enikonomia.gr
share

Νέα δάνεια για όλες τις επιχειρήσεις – Το νέο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή

δημοσιεύτηκε:

Των Αναστασία Παπαϊωάννου, Αργυρώ Μαυρούλη, Δημήτρης Χριστούλιας, Εύα Οικονομάκη

Νέα δάνεια 5 δισ. ευρώ, μέσω εγγυήσεων του Δημοσίου, αναμένεται να διοχετευτούν ως το πρώτο μέτρο ρευστότητας από τις τράπεζες σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχουν υποστεί και θα υποστούν από την πανδημία του κορoνοϊού.
Το σχέδιο νόµου θα κατατεθεί την επόµενη εβδοµάδα στη Βουλή και αµέσως µετά την επικύρωσή του από την Ολοµέλεια οι τράπεζες -εντός του Απριλίου- θα ξεκινήσουν τις σχετικές διαδικασίες. Η εγγύηση του ∆ηµοσίου θα δοθεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ και θα αφορά νέες χορηγήσεις, οι οποίες θα εκταµιευθούν από τον Απρίλιο έως την 31η ∆εκεµβρίου του 2020. Οι εγγυήσεις που θα δοθούν θα είναι 500 εκατ. ευρώ για τις µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις και 500 εκατ. ευρώ για τις µεγάλες και, κατόπιν της τραπεζικής µόχλευσης, θα χρηµατοδοτήσουν το σύνολο των επιχειρήσεων µε νέα δάνεια 5 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο, σύµφωνα µε τις πληροφορίες της Realnews, δεν θα είναι οριζόντιο σε όλα τα νέα δάνεια, αλλά θα προκύπτει από την οικονοµική θέση της επιχείρησης και τις εγγυήσεις που αυτή θα βάλει. Ωστόσο, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι θα είναι πολύ µικρότερο σε σχέση µε το µέσο επιτόκιο της αγοράς, που σήµερα διαµορφώνεται στο 4,5%.
Πάγωμα και εκπτώσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ
Η ΔΕΗ δίνει ήδη διευκολύνσεις στην πληρωμή των λογαριασμών, εκπτώσεις για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και ευπαθείς ομάδες, ενώ η ΕΥΔΑΠ δεν θα κόβει το νερό σε ιδιώτες και επιχειρήσεις
Ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για τον τουρισμό
Τα ενδιάμεσα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αλλά και το πακέτο στήριξης που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες.
Οδηγός για τη στήριξη μισθωτών και επιχειρήσεων
Δικαιώματα και υποχρεώσεις εν μέσω κορωνοϊού για 600.000 επιχειρηματίες, 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και για 1,2 εκατ. εργαζομένους.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.