Quantcast
Δημοσκόπηση για κορονοϊό: Το 50% των Ελλήνων ανησυχούν ότι θα κολλήσουν - Πώς επηρεάζεται το εισόδημα - enikonomia.gr
share

Δημοσκόπηση για κορονοϊό: Το 50% των Ελλήνων ανησυχούν ότι θα κολλήσουν – Πώς επηρεάζεται το εισόδημα

δημοσιεύτηκε:

Το 73% των πολιτών της χώρα εκτιμά ότι η κρίση του κορονοϊού θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκόπησης, Interview. Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 27 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου του 2020 και τα αποτελέσματα της βασίστηκαν στις απαντήσεις 1.200 ατόμων. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:

1.Εργασία- μισθός
Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορονοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

2. Ο κορονοϊός
Το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορονοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά

3. Η ενημέρωση
Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά. Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορονοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

4.Οι ενέργειες του Πρωθυπουργού

Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

5. Οι κανόνες υγιεινής

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορονοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.