Quantcast
Διοικητής ΟΑΕΔ: Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι και θα λάβουν την ενίσχυση των 400 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Διοικητής ΟΑΕΔ: Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι και θα λάβουν την ενίσχυση των 400 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης στους μακροχρόνια άνεργους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλυσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε πώς σε μία δύσκολη στιγμή, στηρίζονται «εμπράκτως οικονομικά περί τους 400 χιλιάδες συμπολιτών μας». Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, εξήγησε πώς «στην Ελλάδα, από το 1.100.000 που είναι εγεγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα».

Ειδικότερα, με τα μέτρα στήριξης:
-Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.
– Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.
– Τέλος, ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Παράλληλα, δόθηκε δίμηνη παράταση για:
– Tα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο (αφορά περίπου 70.000 ανέργους)
– Τα επιδόματα που έληξαν τον Φεβρουάριο (αφορά περίπου 80.000 ανέργους)
– Τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο (αφορά περίπου 43.000 ανέργους) και για τα επιδόματα που έληξαν τον Απρίλιο.
Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, «όποιος είναι άνεργος από την 1η Απριλίου του 2019 έως σήμερα, θεωρείται μακροχρόνια άνεργος, άρα θα λάβει και την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ που προβλέφθηκε».

Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.