Quantcast
Κουρμούσης: Δεν κινδυνεύει κανείς να χάσει το σπίτι του τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Κουρμούσης: Δεν κινδυνεύει κανείς να χάσει το σπίτι του τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Η παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας λήγει στις 30 Απριλίου και η συζήτηση με τους Θεσμούς γύρω από το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέα παράταση βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό πως οι Θεσμοί είπαν “όχι” στο συγκεκριμένο αίτημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης είπε ότι “η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας αφορά στο τι θα γίνει μετά το τέλος του κορονοϊού” και όπως διευκρίνισε “δεν κινδυνεύει κανείς να χάσει το σπίτι του τον Μάιο, καθώς ήδη υπάρχουν άλλοι νόμοι, οι οποίοι προστατεύουν τους δανειολήπτες τουλάχιστον μέχρι να νομοθετηθεί ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας. Οι ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας είναι οι ρυθμίσεις για την αναστολή των πλειστηριασμών ή η αναστολή πληρωμών έως το τέλος Ιουνίου, οπότε δεν κινδυνεύουν αυτοί οι άνθρωποι, τόνισε ο κ. Κουρμούσης.
Σε ερώτηση σχετικά με το πότε προσδιορίζεται χρονικά η προστασία των δανειοληπτών, καθώς ο κορονοϊός μπορεί να διαρκέσει μέχρι να βρεθεί τουλάχιστον το εμβόλιο, ο κ. Κουρμούσης απάντησε ότι “σταδιακά θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και η Βουλή, η οποία θα προχωρήσει στη νομοθέτηση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. Και μέχρι τότε οι πολίτες είναι προστατευμένοι”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, διατάξεις του νέου Πτωχευτικού προβλέπουν την προστασία των πιο ευάλωτων ατόμων και νοικοκυριών, ενώ σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα Πρωτοδικεία προκειμένου να προχωρήσουν μεταξύ άλλων και οι πλειστηριασμοί, ο κ. Κουρμούσης είπε “ότι δεν γνωρίζω το έργο των δικαστηρίων”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.