Quantcast
Δώρο Πάσχα 2020: Διόρθωση στον κωδικό τύπου αποδοχών - enikonomia.gr
share

Δώρο Πάσχα 2020: Διόρθωση στον κωδικό τύπου αποδοχών

δημοσιεύτηκε:

Διορθώνεται ο κωδικός τύπου αποδοχών του Δώρου Πάσχα 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Συγκεκριμένα, στη σελίδα 22184 στην Α΄ στήλη, στον 21 στίχο εκ των άνω (άρθρο 2, παρ. 1) διορθώνεται το εσφαλμένο: «03» και αντικαθίσταται στο ορθό ο κωδικός τύπου αποδοχών ως ακολούθως: «04».Επομένως, η συγκεκριμένη παράγραφος της υπ’ αρ. 21036/1737/2.6.2020 τροποποιείται ως εξής:
Οι επιχειρήσεις – εργοδότες, καταχωρίζουν σε διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) το επίδομα εορτών Πάσχα. Τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον εργοδότη καταχωρίζονται στον κωδικό τύπου αποδοχών 04 και στην ίδια Α.Π.Δ. σε κωδικό ειδικού τύπου αποδοχών, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, καταχωρίζονται τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι επιχειρήσεις -εργοδότες καταβάλλουν στους εργαζομένους το σύνολο του επιδόματος εορτών Πάσχα, δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον ίδιο τον εργοδότη όσο και το ποσό που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και αποδίδουν τις οφειλόμενες για το σύνολο του επιδόματος, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις στους οικείους φορείς.
Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την απόφαση για τη διόρθωση του κωδικού τύπου αποδοχών του Δώρου Πάσχα 2020εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.