Quantcast
Πέτσας: Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να μείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να μείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει διττός στόχος για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.  Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα για τον στόχο αυτόν:
– Πρώτον: Υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών, η δανειακή σύμβαση για το «SURE», και χορηγήθηκαν οι σχετικές εγγυήσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» για την ενίσχυση της απασχόλησης.
– Δεύτερον: Ξεκινά η δεύτερη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» στο πλαίσιο της οποίας θα διατεθούν περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ.
– Τρίτον: 160.740 εταιρείες που προχώρησαν σε εμπρόθεσμη πληρωμή του ΦΠΑ Μαρτίου μπορούν να προχωρήσουν σε συμψηφισμό της έκπτωσης του 25%, σύμφωνα με σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ που εκδόθηκε χθες.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί – και θα συνεχίσει να αξιοποιεί – όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, για να κρατηθεί ο παραγωγικός ιστός και να μείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους».
Κοινωνικός Τουρισμός
Για το πεδίο του κοινωνικού Τουρισμού, τόνισε επίσης ο κ. Πέτσας ότι: «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τόσο για την οικονομία μας, ιδίως για τον τουρισμό, όσο και για την κοινωνία μας, ιδίως για τους οικονομικά αδύναμους, η κυβέρνηση αναπτύσσει άλλη μια παρέμβαση που δίνει ανάσα. Ανάσα τόσο για τον εσωτερικό τουρισμό, όσο και για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Με αυτό το διττό στόχο ενισχύουμε και διευρύνουμε το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Συγκεκριμένα:
– Τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ.
– Υπερδιπλασιάζονται, από 140.000 σε 300.000, οι ωφελούμενοι.
– Επιδοτούνται, για πρώτη φορά, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και καλύπτονται πλήρως τα εισιτήρια σε ΑμεΑ.
– Αυξάνεται η επιδότηση, η συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και μειώνεται η συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.
– Αυξάνεται από 5 σε 6 βράδια, η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος.
– Διατηρείται το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό στη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και την Κω, ενώ εντάσσεται σε αυτό, για πρώτη φορά, και ο Νομός Έβρου.
– Παρατείνεται, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 (στο πλαίσιο του οποίου παραμένουν 113.000 επιταγές) ενώ το πρόγραμμα του 2020-2021 θα ξεκινήσει 1η Αυγούστου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.