Quantcast
Παρέμβαση Μέρκελ για να υπάρξει συμφωνία «τώρα» - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Μέρκελ για να υπάρξει συμφωνία «τώρα»

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση για να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση Ελλάδας-εταίρων και να υπάρξει συμφωνία άμεσα πραγματοποιεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έχουν γνώση των συζητήσεων.

 «Φτάνει πια! Είπε η Μέρκελ. Οι υπουργοί Οικονομικών εχουν ήδη ενημερωθεί από τους ηγέτες τους και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν πάρει και οδηγίες για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα επιτυχώς μέσα στις επόμενες ημέρες! Από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας γίνονταν στα χαρακώματα. Η Αθήνα, ακολουθώντας τις εντολές του Αλέξη Τσίπρα, προσπάθησε ακούραστα να υπάρξει πολιτική συμφωνία, δηλαδή σε υψηλό επίπεδο», γράφει η εφημερίδα.

 «Έχουν γίνει δεκάδες τηλεφωνήματα ειδικότερα σε ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκειμένου να συντονιστούν. Θα υπάρξει πολιτική συμφωνία. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Θα κλείσει η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος για να μπορέσουν να αποδεσμευθούν τα χρήματα προς την Ελλάδα και στη συνέχεια θα γίνει διαπραγμάτευση για τρίτο μνημόνιο», τονίζει το δημοσίευμα.

 

Ξαφνική θετική αλλαγή κλίματος στο Brussels Group

 

Αιφνίδια, θετική αλλαγή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Group.

Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία».

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ο χρόνος πιέζει», χωρίς όμως να υπάρχει ημερομηνία λήξης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), που συνεδρίασε την Πέμπτη, έδωσε κάποια προθεσμία στην ελληνική πλευρά για επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αξιωματούχος είπε ότι δεν υφίσταται καμία προθεσμία, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.

Όπως ωστόσο μεταδίδει ο ανταποκριτής του Real.gr, Θάνος Αθανασίου, κύκλοι της Κομισιόν διαψεύδουν το τηλεγράφημα του ΑΠΕ και χαρακτηρίζουν τα περί «ξαφνικής, θετικής αλλαγής» ως ευχολόγιο.

Σημειώνουν ότι δεν υπάρχει αλλαγή του κλίματος και αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ελληνικές πηγές σε τακτά χρονικά διαστήματα προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα.

Παραπέμπουν, δε, στις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.