Quantcast
Σταϊκούρας: Γιατί είχε μικρότερη από το αναμενόμενο ανταπόκριση το πρόγραμμα Συν-εργασία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Γιατί είχε μικρότερη από το αναμενόμενο ανταπόκριση το πρόγραμμα Συν-εργασία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις δεν “αγκάλιασαν “εν μέσω της πανδημίας το πρόγραμμα “ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ” παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.
Όπως είπε ο υπουργός “στην αρχική του φάση το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν είχε και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, μέρος των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο μεταγενέστερα- όταν βρήκαμε τον δημοσιονομικό χώρο- το υλοποιήσαμε. Και ήρθαμε την προηγούμενη εβδομάδα να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα, επικεντρώνοντάς το και σε αυτό που εμείς ορίσαμε ως εποχική εργασία για να καλύψουμε ένα κομμάτι, σημαντικό κομμάτι των επιχειρήσεων που φαίνεται ότι θα πληγούν ακόμα περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης του τουρισμού. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε σήμερα“.
Eν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των απολύσεων και των εργασιακών σχέσεων λέγοντας πως “παρακολουθούμε κάθε φορά τη δυναμική των εξελίξεων και ανάλογα αντιδρούμε αλλά αποδεικνύεται ότι αντιδρούμε έγκαιρα.Το πρόγραμμα ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ένα πρόγραμμα το οποίο υιοθετήθηκε και υλοποιήθηκε πριν από πολλά χρόνια από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κυρίως σοσιαλδημοκρατικές. Αυτό υλοποιούμε και εμείς. Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έτρεχε και η δυνατότητα αναστολής εργασίας με την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες, αρκετές επιχειρήσεις προτίμησαν αυτή τη διέξοδο σε σχέση με το πρόγραμμα ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.