Quantcast
ΔΕΘ: Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης η ακύρωσή της - enikonomia.gr
share

ΔΕΘ: Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης η ακύρωσή της

δημοσιεύτηκε:

Η ακύρωση της 85ης της Διεθνούς ‘Έκθεσης Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ) σημαίνει περίπου απώλεια πάνω 50 εκατ. ευρώ για την οικονομία της συμπρωτεύουσας. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης στο GRTimes.gr «Η ακύρωση της ΔΕΘ σημαίνει περίπου απώλεια πάνω 50 εκατ. ευρώ για την οικονομία της πόλης. Και όχι μόνο για τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που απασχολούνται στο στήσιμο των περιπτέρων».
Για να στηθεί και να λειτουργήσει η έκθεση για 10 ημέρες ενεργοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός χιλιάδων ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων, από κατασκευαστές περιπτέρων, τεχνικούς, ηλεκτρολόγους, μεταφορικές εταιρίες, οδηγούς οχημάτων και μηχανημάτων, μέχρι συνεργεία καθαρισμού, εταιρίες επίπλων και φύλαξης. Αντίστοιχα, απασχολούνται διαφορετικοί κλάδοι για την προβολή εκθετών, διαφημιστικές εταιρίες, γραφίστες και τυπογράφοι, καθώς και η «βιομηχανία» του θεάματος που οργανώνει τις παράλληλες πολιτιστικές δράσεις και συναυλίες που πλαισιώνουν τη διοργάνωση. Σε αυτούς πρέπει να συνυπολογιστούν οι εποχιακοί εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για το συγκεκριμένο από τη ΔΕΘ-Helexpo ή απασχολούνται στα καφέ και στα κυλικεία του εκθεσιακού χώρου ή στα περίπτερα.
«Προσωπικά εκτιμούσα ότι θα κάναμε μία έκθεση με αυστηρά πρωτόκολλα. Από τη στιγμή όμως που το λένε οι επιστήμονες, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά», επισήμανε ο κ. Ποζρικίδης.
Τεράστια καταστροφή σηματοδοτεί η απόφαση και για τα ξενοδοχεία της πόλης, που ανέμεναν τον Σεπτέμβριο να δουν τους πρώτους πελάτες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Με πληροφορίες από το GRTimes.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.