Quantcast
Μητσοτάκης: Θετικό πρώτο βήμα η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Θετικό πρώτο βήμα η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια

δημοσιεύτηκε:

“Η επιστροφή του Ορούτς Ρέις είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω να έχει συνέχεια” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί από το Helexpo Forum της ΔΕΘ. “Είπα ότι ο επίλογος των προκλήσεων θα πρέπει να είναι ο πρόλογος των συζητήσεων. Εμείς δεν κρύψαμε ότι θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, αλλά σε κλίμα ειρηνικό , χωρίς προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες. Δυστυχώς τον τελευταίο μήνα δεν μπόρεσε να καλλιεργηθεί αυτό το κλίμα, όχι με δική μας υπαιτιότητα. Θέλω να ελπίζω ότι η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα προ τη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς ότι πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Η αποκλιμάκωση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση , η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να ξεκινήσει – και γιατί όχι σύντομα – έναν νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία” τόνισε ο Πρωθυπουργός.
“Εφόσον δούμε σημάδια έμπρακτης αποκλιμάκωσης η Ελλάδα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι για τη μία μείζονα διαφορά που έχει με την Τουρκία που δεν άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Εφόσον έχουμε ενδείξεις ειλικρινούς αποκλιμάκωσης, πρώτος εγώ είμαι διατεθειμένος να καθίσω στο τραπέζι των συζητήσεων σε επίπεδο διερευνητικών επαφών καταρχάς, οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την περίοδο έντασης” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη ειρήνης που απέδειξε ότι έχει ισχυρές συμμαχίες. Μάλιστα, είπε ότι διπλωματικά είμαστε πιο ενισχυμένοι σε σχέση με το πού βρισκόμασταν τους προηγούμενους μήνες

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.