Quantcast
Ζαββός: Αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα "κόκκινα δάνεια" - Τι είπε για το πρόγραμμα "Ηρακλής" - enikonomia.gr
share

Ζαββός: Αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα “κόκκινα δάνεια” – Τι είπε για το πρόγραμμα “Ηρακλής”

δημοσιεύτηκε:

Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται νομοσχέδιο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργος Ζαββός. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα περιέχει διατάξεις, «οι οποίες ενισχύουν την ευρωστία, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ιδιαίτερα τη διαφάνεια του τραπεζικού μας συστήματος».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» λέγοντας πως αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα “ΗΡΑΚΛΗΣ”, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, έχει κατορθώσει να εντάξει και τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, να προχωρεί μέσα στη δεινότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο τόπος μας και να έχει τα αποτελέσματα, ώστε να έχουμε πάνω από 30 δισεκατομμύρια σωρευμένα «κόκκινα» δάνεια, να μειώνονται αυτήν τη στιγμή, χωρίς να επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος.
Τόνισε μάλιστα ότι με το σύστημα αυτό, η κυβέρνηση μπόρεσε να προσελκύσει επενδυτές, οι οποίοι θα πάρουν απάνω τους το βάρος αυτής της μείωσης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαββό, με τον “ΗΡΑΚΛΗ” πατάσσονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι συστημικοί κακοπληρωτές, οι μπαταξήδες, καθώς «υποχρεώνει τις τράπεζες, οι οποίες είχαν σωρευμένα δάνεια και δεν είχαν ανοίξει φακέλους διαφόρων επιχειρηματιών, αυτήν τη στιγμή να προσφύγουν και να βρουν σημαντικές λύσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.