Quantcast
ΦΠΑ: Παράταση της μείωσης για εστίαση, τουρισμό, μεταφορές, κινηματογράφο - enikonomia.gr
share

ΦΠΑ: Παράταση της μείωσης για εστίαση, τουρισμό, μεταφορές, κινηματογράφο

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου του 2021 η μείωση συντελεστών ΦΠΑ για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο με τίτλο “Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η μείωση αυτή αφορά μεταξύ άλλων μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 7 του νομοσχεδίου ” Επέκταση της μείωσης των συντελεστών φόρου Προστιθέμενης Αξίας για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες μέχρι τις 30 Απριλίου 2021″
Η παρ. 2 του άρθρου 11 του ν.4690/2020 (Α; 104) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Οι διατάξεις του Παραρτήματος ΙΙ «Αγαθά και Υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή (παρ. 1 του άρθρου 21)», του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος κυρώθηκε με τον ν. 2859/2000, όπως τροποποιούνται από την παρ. 1, εφαρμόζονται από την 1η.6.2020 έως και την 30η.4.2021.»
Η αιτιολογική έκθεση
“Η παράταση εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών στα συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ {μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων) αποσκοπεί στη μείωση των δυσμενών συνεπειών λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 στους πολίτες και τις επιχειρήσεις όλης της Επικράτειας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.