Quantcast
Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις laptop για τηλεργασία - Τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο νέου lockdown; - enikonomia.gr
share

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις laptop για τηλεργασία – Τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο νέου lockdown;

δημοσιεύτηκε:

του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι πωλήσεις των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας όπως laptops και κάμερες στην ελληνική αγορά. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε μία σειρά αλλαγών στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων καθώς η ανάγκη επικοινωνίας και εργασίας μέσα σε τέσσερις τοίχους απαιτεί νέες αγορές και αναβαθμίσεις. Οπότε ήταν και δεδομένη η αναζήτηση ηλεκτρονικών αγορών στα συγκεκριμένα προϊόντα καθώς μέσα από αυτά πολλοί άνθρωποι πλέον εργάζονται και επικοινωνούν. Η τηλεργασία αποκτά ολοένα και περισσότερο έδαφος και το σπίτι πρέπει να μετατραπεί σε γραφείο.

Το enikos.gr επικοινώνησε με στέλεχος μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που μας μετέφερε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην ελληνική αγορά. «Στο lockdown που έγινε ξεστοκάραμε σε laptops και σε webcams. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να καλυφθεί από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Για δύο με τρεις εβδομάδες υπήρχε μεγάλη έλλειψη αποθέματος, με συνέπεια να εξυπηρετούνται δύσκολα οι παραγγελίες των πελατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εταιρείες όπως η Dell, η HP και η Lenovo ξέμειναν από οθόνες και επεξεργαστές και για να καλύψουν τη ζήτηση αναγκάστηκαν να αγοράσουν αναλώσιμα από εναλλακτικούς προμηθευτές», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ενδεχόμενο νέου lockdown το στέλεχος της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ανέφερε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για να το αντιμετωπίσουμε. Έχει αυξηθεί η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, έχουμε στοκάρει και εκτιμώ ότι είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε οποιαδήποτε ζήτηση υπάρξει έως τον Μάρτιο».

Απέφυγε να αναφερθεί με νούμερα στις πωλήσεις των φορητών υπολογιστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά η εικόνα στην ελληνική αγορά θα είναι λίγο πολύ ίδια με αυτή της παγκόσμιας, όπου καταγράφηκε αύξηση περίπου στο 30%. Την περίοδο της τηλεργασίας αυξήθηκαν οι πωλήσεις και των refurbished laptops τόσο σε εταιρείες, όσο και σε ιδιώτες. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς αποτελούν οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις.

Όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά η τηλεργασία πριν από το lockdown η τηλεργασία δεν ήταν άγνωστη στην εργασιακή κουλτούρα του Έλληνα. Τώρα όμως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εταιρείες που δουλεύουν με 100% τηλεργασία. Έχουν κλείσει τα γραφεία και όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι. Θα συνεχιστεί αυτό το μοντέλο εργασίας, καθώς βολεύει και τις εταιρείες και τους εργαζόμενους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.