Quantcast
Εφορία: Νέες ρυθμίσεις χρεών με 100 και 120 δόσεις - Ποιοι εντάσσονται σε αυτές- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Εφορία: Νέες ρυθμίσεις χρεών με 100 και 120 δόσεις – Ποιοι εντάσσονται σε αυτές- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις 100 δόσεις και 120 δόσεις, ενώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open TV, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι παρακάτω ρυθμίσεις χρεών:
-Η μία είναι για κάποιον που είχε ρύθμιση σε 100 δόσεις προγενέστερα, για προγενέστερες οφειλές ή δεν είχε ρύθμιση και μεταξύ Μαρτίου-Απριλίου και έπρεπε να καταβάλει για παράδειγμα το ΦΠΑ ή τον φόρο εισοδήματος του. Αυτό τον τον φόρο μπορεί να τον εντάξει σε 12 ή σε έως 24 δόσεις: εάν τον εντάξει σε 12 δόσεις είναι εντελώς άτοκη η ρύθμιση, εάν πάει σε 24 δόσεις είναι με 2,5 % επιτόκιο.
-Αυτοί που βρισκόντουσαν σε 100 ή 120 δόσεις και από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο υπήρχε η παράταση καταβολών. Αυτές οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα θα πληρωθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή θα έχουν άλλες 7 δόσεις αφού θα έχει τελειώσει αυτή εδώ η ρύθμιση η οποία τρέχει.
– Όσοι οφειλέτες έχασαν τη ρύθμιση από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Νοέμβριο έτσι ώστε να ενταχθούν στις 120 δόσεις.
-Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν ήταν στις 120 δόσεις αλλά ήταν στις 50 ή 60 δόσεις. Για αυτούς μπορεί η ρύθμιση να έληγε για παράδειγμα τον Μάρτιο του 2021, αυτές οι 7 δόσεις θα αρχίσουν να πληρώνονται όχι από τον Απρίλιο αλλά από τον Μάιο του 2020.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.