Quantcast
Πληροφορίες για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πληροφορίες για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ – Τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Οpen.
Σε ερώτηση εάν δεσμεύεται ότι θα υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος απάντησε:Ναι, αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί, θα το ξαναδούμε, με την έννοια ότι ξεκίνησε η κατάσταση να ομαλοποιείται. Δηλαδή είχε πάει η χονδρεμπορική τιμή 90 ευρώ την Τετάρτη, μετά κατέβηκε 70 ευρώ, 60 ευρώ και χθες έφτασε στα 48 ευρώ. Αυτό δείχνει και τις αθέμιτες πρακτικές από τη μια πλευρά έτσι, είμαι τελείως ξεκάθαρος, γιατί πως είσαι 90 την Τετάρτη και 48 το Σάββατο; Αλλά δείχνει και προφανώς ότι το μήνυμα του υπουργείου έγινε ακουστό”.
Και επανέλαβε: “Δεσμεύομαι ότι το υπουργείο με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρόκειται να παίξει τελεία και παύλα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο”.
Σε ερώτηση εάν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μην συμβεί αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος απάντησε ” Έγιναν κάποιες κινήσεις οι οποίες ήταν στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους παραγωγούς” με τις τιμές που πουλάνε ” αλλά δεν ήταν στο πλαίσιο μιας δεοντολογίας, αυτό που θα περίμενε κανείς σε μια ομαλή λειτουργία της αγοράς. Τους ξεκαθαρίσαμε λοιπόν επειδή δεν υπάρχει χρόνος και δεν μπορούμε να παίζουμε με τις τιμές του ρεύματος , ότι εάν η κατάσταση δεν διορθωθεί μέχρι αύριο το υπουργείο θα παρέμβει “.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο “target model”λέγοντας ότι ” υπάρχει ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο είμαστε η μόνη χώρα που δεν το είχαμε εφαρμόσει στην Ευρώπη το λεγόμενο “target model” .Aυτό το μοντέλο έχει παιδικές ασθένειες σε όλη τις χώρες που το εισήγαγαν , στην αρχή μέχρι να βρει την περπατησιά του, να το πω έτσι .’Εχει να κάνει με τις τιμές χονδρικής, δηλαδή τι αγοράζουν οι προμηθευτές του ρεύματος από τους παραγωγούς με τις τιμές που πουλάνε. Βεβαίως εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα στη χονδρεμπορική, σταδιακά πηγαίνουν και στην τιμή της λιανικής. Για αυτό κάναμε παρέμβαση τις τρεις, τέσσερις πρώτες ημέρες που παρουσιάστηκε τώρα το πρόβλημα στην αρχή “.
Δείτε το βίντεο από το Open

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.