Quantcast
Έκτακτα μέτρα για την έκδοση 175.000 εκκρεμών συντάξεων - enikonomia.gr
share

Έκτακτα μέτρα για την έκδοση 175.000 εκκρεμών συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτα μέτρα για να βγουν περίπου 175.000 εκκρεμείς συντάξεις λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ομάδα κρούσης για την έκδοση περίπου 175.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 με μπόνους έως 7.200 ευρώ σε όσους πετύχουν το στόχο που θα τους ανατεθεί, συγκροτείται στον ΕΦΚΑ και στο υπουργείο Εργασίας με ειδική νομοθετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου του 2020 στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας.
Η ομάδα για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων θα αποτελείται από εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, από στελέχη άλλων υπηρεσιών και υπουργείων που θα αποσπώνται στον ΕΦΚΑ ακόμη και με άσκηση παράλληλων καθηκόντων ( σσ: και διπλό μισθό ) από υπαλλήλους επιμελητηρίων για τις εκκρεμείς συντάξεις των μηχανικών , γιατρών και δικηγόρων και τέλος από πρώην υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων που τώρα είναι συνταξιούχοι και θα τους ανατεθεί έναντι αμοιβής , ένα μέρος από τον όγκο των εκκρεμοτήτων. Για την επίτευξη του στόχου καθώς και για το έργο που έχει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων λόγω κορονοιου εισάγεται κατ’ εξαίρεση η παραμονή στην υπηρεσία και πέραν του 67 ου έτους των διευθυντών του υπουργείου Εργασίας που θα αποχωρούσαν λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας στις 31/12/2020. Η παραμονή τους δεν θα τους επεκταθεί πέραν του Ιουνίου του 2020.
Στις 175.000 εκκρεμείς συντάξεις που κατ’΄εκτίμηση θα πλησιάζουν στο τέλος της χρονιάς , υπάρχει η ουρά με άλλες 80.000 επικουρικές (που βγαίνουν μετά την έκδοση των κύριων συντάξεων) και περίπου 50.000 εφάπαξ από Δημόσιο και άλλα Ταμεία, τα οποία εκδίδονται και αυτά μετά την έκδοση των αποφάσεων της κύριας σύνταξης. Ο αριθμός των εκκρεμοτήτων δηλαδή αφορά συνολικά σε περίπου 305.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και 305.000 εν αναμονή συνταξιούχοι καθώς ένας συνταξιούχος του Δημοσίου για παράδειγμα έχει τρεις παροχές που περιμένει από την κύρια σύνταξη από επικουρική και από εφάπαξ ενώ η πλειονότητα έχει δύο παροχές από κύρια και επικουρική σύνταξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.