Quantcast
Έρχεται ΚΥΑ για τους καταναλωτές της ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος - enikonomia.gr
share

Έρχεται ΚΥΑ για τους καταναλωτές της ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ ) για τους καταναλωτές ρεύματος της ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους λόγω της πανδημίας θα εκδώσει άμεσα η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε ο υφυπουργός “Προχωράμε με το υπουργείο Οικονομικών στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για τους λογαριασμούς. Πολύ γρήγορα θα βγει αυτή η απόφαση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Προφανώς, κανείς δεν θέλει για τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να επιδεινώνεται η κατάσταση τους λόγω της πανδημίας, άρα προσπαθούμε και θα το κάνουμε πολύ γρήγορα”.
Για τις προκαταβολές που ζητεί η ΔΕΗ
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο θέμα των προκαταβολών που ζητεί η ΔΕΗ από τα νοικοκυριά. “Έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΗ να εξετάζονται, εκ των υστέρων αναγκαστικά, οι περιπτώσεις, που λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα των κριτηρίων, δεν θα έπρεπε να τους κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, και αυτές οι αποκαθίστανται”, σημείωσε.
“Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάποια κριτήρια τα οποία να έχουν και μια σχετική αυστηρότητα. Διότι αλλιώς θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή θα φτάσουμε στο άκρο, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δυσκολία να πληρώσουν, θα διαφεύγουν πολύ εύκολα και κάποιος θα πληρώνει το κόστος του ρεύματος, το οποίο δεν θα πληρώνουν αυτοί. Αναγκαστικά πρέπει να ισορροπούμε και να βρίσκουμε τη χρυσή τομή μεταξύ αυστηρότητας των κριτηρίων, σαφήνειας και ευκολίας εφαρμογής των κριτηρίων και προστασίας του συστήματος ενέργειας της χώρας”, ανέφερε και κατέληξε:
“Συνολικά το θέμα αντιμετωπίζεται, αποτελεσματικά. Κανείς δεν είναι τέλειος ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντα είμαστε διατεθειμένοι και το προσπαθούμε ούτως ή άλλως να αντιμετωπίζουμε τα λάθη και να τα βελτιώνουμε”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.