Quantcast
Επιδόματα: Ποια είναι ακατάσχετα από εφορία-τράπεζες και ποια δεν είναι - enikonomia.gr
share

Επιδόματα: Ποια είναι ακατάσχετα από εφορία-τράπεζες και ποια δεν είναι

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από επιδόματα είναι ακατάσχετα από εφορία-τράπεζες και μόνο ένα δεν είναι ακατάσχετο, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Αναλυτικά,
Α.ΤΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ
Τα επιδόματα που είναι ακατάσχετα από την εφορία-τράπεζες είναι τα εξής:
– Τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
Σημειώνεται ότι αυτά θα καταβληθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Οργανισμός.
– Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ).
Το επίδομα αυτό θα δοθεί εις διπλούν για το μήνα Δεκέμβριο του 2020 στους δικαιούχους. Νοικοκυριό με ένα άτομο θα λάβει έως 400 ευρώ, ζευγάρι χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει έως 600 ευρώ, ζευγάρι με ανήλικο παιδί θα λάβει έως 700 ευρώ και ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα λάβει έως 800 ευρώ.
– Η επιδότηση ενοικίου.
Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση αυτή θα δοθεί στις 31 Δεκεμβρίου για τον τρέχοντα μόνο σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.
-Επίσης στην λίστα με τα ακατάσχετα επιδόματα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, το επίδομα θέρμανσης, τα έκτακτα επιδόματα κορονοϊου αλλά και η διατροφή ανήλικου τέκνου.
Β.ΜΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ
Ωστόσο σημειώνεται πως δεν είναι ακατάσχετο το οικογενειακό επίδομα.
Υπενθυμίζεται ότι οικογενειακό επίδομα θεωρείται το επίδομα παιδιού. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι θα καταβληθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η έκτη δόση του επιδόματος του παιδιού στους δικαιούχους που έχουν υποβάλει την αίτηση έως τις 11 Δεκεμβρίου του 2020. Η πληρωμή αυτή αφορά στο δίμηνο (Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου). Επίσης σημειώνεται ότι το επίδομα χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.Αναλυτικά: Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ευρώ ή 42 ευρώ ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ευρώ ή 84 ευρώ ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.