Quantcast
Γεωργιάδης: Συζητήσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς από την ερχόμενη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Συζητήσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς από την ερχόμενη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

Από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 18 Ιανουαρίου του 2021 θα ληφθούν οι αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης για την αγορά εφόσον το επιτρέψει η πανδημία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Όπως είπε σχετικά με τα μέτρα χαλάρωσης για την αγορά ” εάν όλα πάνε καλά ,θα επιστρέψουμε σε ό,τι ίσχυε μέχρι το Σάββατο στις 11 του μηνός. Περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης θα αποφασιστούν την εβδομάδα την ενδιάμεση, δηλαδή 11 με 18. Εκεί θα αποφασίσουμε το περαιτέρω βήμα εάν και εφόσον το επιτρέψει η πανδημία το ξανά λέω”.
Όσον αφορά στα σενάρια που εξετάζονται για τη λειτουργία των καταστημάτων είπε: “Πρώτο μας μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας και να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα .Εάν και εφόσον αυτό επιτευχθεί με ασφάλεια, θα πάμε στα επόμενα βήματα. Ένα από τα βήματα που εξετάζουμε είναι το άνοιγμα σε ζώνες, ένα από τα βήματα που εξετάζουμε είναι η παράδοση εντός, δηλαδή η δυνατότητα να δουλεύουν οι επιχειρήσεις με ραντεβού. Όμως όλα αυτά είναι σενάρια επί χάρτου, δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα .Έχουμε τώρα μια εβδομάδα να το συζητήσουμε με τη Επιτροπή, να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Θα έχουμε και την επόμενη εβδομάδα για αυτό, γιατί ο στόχος είναι 11 του μηνός να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία εάν αυτό είναι εφικτό γιατί αυτή είναι η προτεραιότητα. Και εάν και εφόσον καταφέρουμε και ανοίξουμε τα σχολεία και η πανδημία εξακολουθήσει να είναι υπό έλεγχο, θα πάμε στο επόμενο βήμα, σε μια μεγαλύτερη χαλάρωση της αγοράς”. “Πρώτα από όλα έχουμε μια στρατηγική , μια σειρά που θα γίνουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για το click away
Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away είπε: “Εάν όλα πάνε καλά, 11 του μηνός θα ξανά ξεκινήσει το click away .Άρα η αναστάτωση είναι για μία εβδομάδα μόνο. Και εάν σκεφτούμε ότι σε αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο αργίες “.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.