Quantcast
Επιστρεπτεά 5 : Για ποιους θα δοθεί παράταση - Τι είπε ο Σκυλακάκης - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτεά 5 : Για ποιους θα δοθεί παράταση – Τι είπε ο Σκυλακάκης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων από συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων για τον πέμπτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής άφησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha.
Σε ερώτηση εάν θα δοθεί παράταση για τις επιχειρήσεις που δεν θα γνωρίζουν έως τις 15 Ιανουαρίου τον τζίρο τους για να συμμετάσχουν στο πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας απάντησε: ” Καταρχήν να σας πω ότι, σε σχέση με τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να έχουν τον τζίρο τους και αυτές που μπορούν να έχουν το τζίρο τους, η διαφορά είναι συντριπτική .Δηλαδή ο συντριπτικός αριθμός των επιχειρήσεων γνωρίζει τον τζίρο τον οποίο έχει”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ” Οι εξαιρέσεις που τυχόν υπάρχουν θα τις εξετάσουμε. Εγώ μπορώ να σας πω: ας πούμε ότι μπορεί σε κάποιες περιοχές με σκληρά lockdown να υπάρχει θέμα. Συνεπώς θα δούμε τι θα μας καταθέσουν οι λογιστές καθώς περνούν οι μέρες και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας .Αλλά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει ανάγκη αυτά χρήματα, η καταρχήν διάθεση μας δεν είναι να ” δώσουμε γενικευμένη παράταση.
Σε ερώτηση εάν είναι εφικτό να δοθεί παράταση για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας αλλά δεν προλαβαίνουν είπε ” Αυτό θα το εξετάσουμε κατά περίπτωση. Δηλαδή εάν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία”.
” Θα δούμε τα στοιχεία που θα μας καταθέσουν, τα παρακολουθούμε μέρα με την ημέρα και θα ανακοινώσουμε, όποτε έχουμε κάτι ανακοινώσιμο μέχρι την επόμενη εβδομάδα”, τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.