Quantcast
Χαρίτσης στον Realfm: Επειδή άνοιξαν τα μαγαζιά σήμερα, δεν λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα τους - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης στον Realfm: Επειδή άνοιξαν τα μαγαζιά σήμερα, δεν λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα τους

δημοσιεύτηκε:

“Το βασικό ήταν να υπάρχει θετική εισήγηση από την επιτροπή των επιστημόνων, εφόσον υπάρχει αυτή η θετική εισήγηση προφανώς το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να μας βρει αντίθετους. Ήταν και ένα αίτημα όλων των παραγωγικών φορέων να υπάρξει σιγά σιγά μια επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και ειδικά για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί πάρα πολύ” δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Πρέπει όλοι να έχουμε υπόψιν μας και πάνω από όλα η κυβέρνηση ότι τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας, ότι η πανδημία είναι παρούσα, άρα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και κανόνες που θα πρέπει να ελεγχθούν ως προς την τήρησή τους για να μην έχουμε αυτό που είχαμε τους προηγούμενους μήνες” συμπλήρωσε.
“Πρέπει να δούμε πώς με τα νέα μέτρα ανοίγματος θα μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η αγορά. Όμως κατά τη γνώμη μου το πιο βασικό από όλα είναι ότι δεν πρέπει να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Επ’ ουδενί αυτό το άνοιγμα δεν σημαίνει ή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να μην προχωρήσει η στήριξη που έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία. Δεν σημαίνει ότι επειδή άνοιξαν τα μαγαζιά σήμερα, λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα που έχουν οι έμποροι, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά. Να προχωρήσει η στήριξη” τόνισε.
“Θεωρούμε ανύπαρκτη τη στήριξή τους. Οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι και προτάσεις που “ακουμπάνε” στα αιτήματα των φορέων” πρόσθεσε. “Να μην χρησιμοποιήσει ως άλλοθι η κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς για να πει ότι εμείς ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε και από εδώ και πέρα είναι ζήτημα της ίδιας της οικονομίας και της αγοράς” περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.