Quantcast
Επισιτισμός - Τουρισμός: Έρχονται μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους - Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο - enikonomia.gr
share

Επισιτισμός – Τουρισμός: Έρχονται μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία που θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση στη Βουλή, ύστερα από σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και της Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννας Στρατινάκη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΕΤ, η τροπολογία αυτή θα καθορίζει τα εξής:
– Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του ΄21 για δύο (2) μήνες ανεξάρτητα αν πήραν μια παράταση μέσα στο 2020, αντίστοιχα παρατείνονται κι αυτών που θα λήξει τον Φεβρουάριο του 2021
– Για τους εργαζομένους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο, παρατείνεται για δύο(2) μήνες ακόμη δηλ. Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
– Όσοι συνάδελφοι είτε από τον επισιτισμό είτε από τον Τουρισμό δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί δύο(2) μήνες επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
– Με εγκύκλιο που θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζεται πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε ανατολή σύμβασης.
Τέλος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη εμφάνιση των ενσήμων από μονομερής αναστολές συμβάσεων, δεσμεύτηκε το υπουργείο πως τις επόμενες μέρες θα λυθεί και θα εμφανιστούν τα ένσημα κανονικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.