Quantcast
Μειωμένος και στις εκπτώσεις ο τζίρος για το 70% των καταστημάτων στον Πειραιά - enikonomia.gr
share

Μειωμένος και στις εκπτώσεις ο τζίρος για το 70% των καταστημάτων στον Πειραιά

δημοσιεύτηκε:

Μειωμένο τζίρο, σε σχέση με πέρυσι, καταγράφει το 70% των καταστημάτων λιανικής του Πειραιά, που συμμετείχαν σε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΠ) για την κίνηση της αγοράς τις πρώτες ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων. Από εκεί και πέρα, ικανοποιητικά κινήθηκαν οι πωλήσεις για το 15% του δείγματος, ενώ για ακόμη ένα ποσοστό της τάξεως του 15% ήταν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς επισημαίνεται πως έχει μεταβληθεί η συμπεριφορά των καταναλωτών, καθώς «φαίνεται να διαθέτουν λιγότερα χρήματα για αγορές στις φετινές εκπτώσεις, συγκριτικά με πέρσι». Ακόμη, σημειώνεται πως για λόγους ασφάλειας επιλέγουν τις διαδικτυακές αγορές.
Από την έρευνα, που δημοσιεύει ο “Ελεύθερος Τύπος”, προκύπτει πως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όταν η λειτουργία των καταστημάτων ήταν προαιρετική, παρότι το 76% των επιχειρήσεων επέλεξε να ανεβάσει… ρολά, μόνον το 24% δήλωσε ικανοποιημένο από τον τζίρο του. Κι αυτό διότι η πλειονότητα των καταναλωτών -και ειδικά οι πολύ νεαρές ηλικίες- κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένες, ξένες αλυσίδες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.