Quantcast
Έρχονται ραβασάκια από την ΑΑΔΕ σε 79.306 ιδιοκτήτες ακινήτων - enikonomia.gr
share

Έρχονται ραβασάκια από την ΑΑΔΕ σε 79.306 ιδιοκτήτες ακινήτων

δημοσιεύτηκε:

Ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ για τα “κουρεμένα” ενοίκια που έχουν εισπράξει θα λάβουν τις επόμενες ημέρες 79.306 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πότε θα δοθούν οι επιστροφές των ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων από τα μειωμένα ενοίκια για Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο γιατί ορισμένοι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε: “Για την περίοδο αυτή, ήδη 338 χιλ. αιτήσεις έχουν γίνει και το 71% αυτών που δικαιούνταν έχουν συμψηφίσει χρηματικά ποσά. Πόσο; 42, 8 εκατ. ευρώ. 6% αυτών, 19.680 ιδιοκτήτες αναμένεται άμεσα από την ΑΑΔΕ να ολοκληρωθεί με διόρθωση της δήλωσης τους η διαδικασία.
Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό θα γίνει ” τις επόμενες ημέρες”.
“Και εντός του Φεβρουαρίου 79.306 περιπτώσεις δεν είναι λίγες, θα αποσταλεί αιτιολόγηση γιατί δεν πληρούσαν τα νόμιμα κριτήρια από την ΑΑΔΕ δίνοντας το παράλληλα το δικαίωμα αιτιολογημένης προσβολής της απόφασης και επανεξέτασης. Αυτά για αυτήν την περίοδο “, σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά σχετικά με το θέμα των μειωμένων ενοικίων.
“Μέχρι και τη Πέμπτη που μας πέρασε πληρώσαμε σε 176.404 χιλ. ΑΦΜ 19, 3 εκατ. ευρώ .Άρα καλύπτουμε αρκετά γρήγορα και τον Νοέμβριο. Και τώρα μέσα στον Φεβρουάριο, το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου θα καλύψουμε και τον Δεκέμβριο. Καλώ πολλούς ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει το IBAN να το δηλώσουν άμεσα, για να μπορέσουμε να τους πληρώσουμε .59 χιλ. ιδιοκτήτες την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε αριθμό IBAN για να πιστώσουμε τους λογαριασμούς .Έπεσε αυτό το νούμερο στις 35 χιλ. και για αυτό πληρώσαμε την Πέμπτη 40 χιλ. ιδιοκτήτες”, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.