Quantcast
Πότε θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα απόδοσης προσωρινής σύνταξης - Τι είπε ο Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Πότε θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα απόδοσης προσωρινής σύνταξης – Τι είπε ο Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, το πρόγραμμα απόδοσης προσωρινής σύνταξης των 384 ευρώ για τους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια εργασίας και τα 364 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει τα 15 χρόνια εργασίας θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2021 εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Όταν ρωτήθηκε πότε θα λάβει την προσωρινή σύνταξη, κάποιος που βγαίνει τώρα σε σύνταξη, απάντησε: “Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνεται πάρα πολύ γρήγορα. Δηλαδή μια σχεδόν αυτοματοποιημένη διαδικασία για τους περισσότερους. Γιατί μην γελιόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάρα πολλά χρόνια στο ίδιο ταμείο, οπότε αυτό βρίσκεται αμέσως και ούτως ή άλλως θα πάρουμε την εθνική σύνταξη”.
“Σε ορισμένα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο αυτοματοποιημένη διαδικασία. Και επίσης υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες οι οποίες θα πρέπει πρώτα να γίνει διακανονισμός. Αυτό αφορά κυρίως διάφορες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και σε μικρότερο βαθμό και αγροτών”, τόνισε.
Ερωτηθείς γιατί χρειάζεται να υπάρξει νέα νομοθεσία για την απόδοση προσωρινής σύνταξης αφού υπάρχει ήδη νομοθεσία είπε ότι “εκεί είναι αρκετά βαριά η διαδικασία, δεν βγαίνει και σχετικά εύκολα”. Συνέχισε λέγοντας ότι για να πάρει κανείς την προσωρινή σύνταξη που λέει ότι είναι ένα ποσοστό της σύνταξης την οποία θα λάβει τελικά, χρειάζεται μια αρκετά ενδελεχής επεξεργασία από αρκετά στοιχεία, τα οποία είναι σχετικά κοντά ας πούμε για παράδειγμα για αυτό που θέλει κανείς και για την τελική σύνταξη. “Οπότε θέλαμε κάτι που θα είναι άμεσης απόδοσης “,σημείωσε.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων λέγοντας ότι “το ζήτημα είναι να μην φτάσουμε σε μια κατάσταση, που εντάξει πιστεύω σε μεγάλο βαθμό θα το ανακουφίσουμε εάν δεν το λύσουμε εντελώς αυτό το πρόβλημα μέσα στην φετινή χρονιά. Δηλαδή δώσαμε διάφορους πόρους στον ΕΦΚΑ, δηλαδή βάλαμε ειδικό project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις, δώσαμε καινούργιο προσωπικό στον ΕΦΚΑ, του δώσαμε τη δυνατότητα να πάρει συνταξιούχους που είχαν σχέση με την απονομή συντάξεων για περιορισμένο χρονικό διάστημα”.
Τέλος, σχετικά με τη διαδικασία της προσωρινής σύνταξης ανέφερε ότι “θα βγει μια πλατφόρμα η οποία πιθανόν να ζητάει” από τον πολίτη” κάποια πληροφορία την οποία δεν την έχουμε για π.χ το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού που θα κατατεθούν τα αντίστοιχα τα χρήματα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.