Quantcast
Σκυλακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην εφορία - Τι είπε για τα τεκμήρια - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην εφορία – Τι είπε για τα τεκμήρια

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των τεκμηρίων αλλά και για την αποπληρωμή χρεών σε δόσεις μίλησε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Για το κομμάτι των τεκμηρίων τόνισε ότι είναι δύσκολο θέμα δημοσιονομικά και ότι το 2022 θα γίνουν κινήσεις με στόχο οι αυθαίρετες διατάξεις να περιορίζονται και να υποκαθίστανται από μέτρα που στηρίζονται σε ηλεκτρονικούς ελέγχους.
Σημείωσε ακόμα ότι για τους θεσμούς δεν είναι εφικτό το μέτρο της αποπληρωμής χρεών στην Εφορία σε 240 δόσεις, καθώς απαιτούν λιγότερο χρόνο. Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην Εφορία. Δήλωσε ότι οι επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα κρατήσουν και μετά τη λήξη της πανδημίας, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης της προκαταβολής φόρου.
Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει το 95% των μέτρων που θα εφαρμοστούν, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί μόλις τελειώσει η πανδημία. Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά που θα ανακοινωθούν θα είναι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα καθώς για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα πρέπει να γίνουν γνωστά: πόσο ήταν η ύφεση πέρσι, πόσο κράτησε το τελευταίο lockdown και το τι θα κάνουν στην Ευρώπη, αφού υπάρχει ασάφεια για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα εφαρμόσουν το 2022.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.